Onderhoud en reparatie

Mijn fiets heeft onderhoud nodig. Waar kan ik dat laten doen?

Voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden neem je contact op met BikeSupport.

Heb ik toestemming van NFP Fietslease nodig voor het laten uitvoeren van onderhoud/reparatie?

Nee, dat is niet nodig. Je maakt zelf een afspraak met BikeSupport. Om misverstanden over de betaling van de kosten te voorkomen, geef je aan dat de leasefiets eigendom is van NFP Fietslease. Je hoeft de kosten voor onderhoud en reparatie niet zelf te betalen. Deze worden betaald door NFP Fietslease.

Heb ik recht op een vervangende fiets tijdens onderhoud of reparatie?

Wanneer het onderhoud of de reparatie langer dan 3 werkdagen in beslag neemt, heb je recht op een vervangende fiets. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Heb je een vervangende fiets nodig? Maak daar afspraken over met BikeSupport.

Mag ik zelf reparaties uitvoeren aan de fiets?

Wij raden je sterk af om zelf reparaties aan je leasefiets uit te voeren. Het zelf uitvoeren van reparaties kan leiden tot hogere kosten bij latere reparaties, als blijkt dat voorgaande reparaties niet vakkundig zijn uitgevoerd. Deze extra kosten komen dan voor jouw rekening. Het laten uitvoeren van onderhoud aan de leasefiets door BikeSupport is een vereiste om in aanmerking te komen voor pechhulp en garantie op onderdelen van de leasefiets. Uiteraard is het wel van belang dat je regelmatig de bandenspanning en het laadniveau van de accu controleert en op het juiste niveau brengt.

Is het vervangen van de banden in het leasebedrag inbegrepen?

Het vervangen van de banden als gevolg van normale slijtage is in het leasetarief inbegrepen. De banden kun je laten vervangen door BikeSupport.

Mag ik zelf een lekke band repareren?

Ja, dat mag je zelf doen, maar daarbij is het niet toegestaan om het wiel van de leasefiets te verwijderen in verband met mogelijke schade aan of storingen in de aandrijving van de elektromotor.

Moet ik zelf betalen voor het onderhoud?

Het standaard onderhoud valt binnen het maandelijkse leasebedrag. Je hoeft dit dus niet zelf te betalen. 

Let op! Bikesupport voert al het onderhoud uit van alle NFP Leasefietsen.

Mijn fiets is stuk, waar moet ik naar toe?

De fiets wordt gerepareerd door Bikesupport. Neem contact op met Bikesupport via tel: 085-0717729 om een afspraak te maken.

Betaal ik eigen risico bij onderhoud of reparatie?

Onderhoud en reparaties die voortkomen uit normaal gebruik zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Je betaalt hier geen eigen risico voor. Laat het onderhoud of de reparatie wel uitvoeren door Bikesupport.

NFP FIETSLEASE SWIRLBIKER BLACK RGB