Bestellen en leveren

Hoe werkt het bestellen van een fiets via de webshop?

Om een leasefiets via NFP Fietslease te kunnen bestellen moet je eerst een account aanmaken in NFP Fietslease. Daarna volg je de onderstaande stappen. 

Fiets bestellen via NFP Fietslease

 1. Je bent ingelogd in jouw account. 
 2. Je ziet de Welkomstpagina. Je ziet het kopje webshop
 3. Klik op de groene button online shoppen
 4. Stel eventueel aan de linkerkant bepaalde zoekcategorieën in om de juiste fiets te kunnen vinden. 
 5. Klik op de fiets van jouw keuze. 
 6. Vul alle gewenste gegevens van jouw fiets in, zoals aantal versnellingen, framemaat en kleur. 
 7. Je krijgt nu te zien of de fiets nog op voorraad is.
 8. Klik op bestellen
 9. Voer de aflevergegevens in en ga naar bestelling bevestigen
 10. Controleer je bestelling en geef digitaal akkoord op de leasevoorwaarden.

Als je de bestelling hebt geplaatst, ontvangt jouw werkgever het verzoek om jouw bestelling goed te keuren. De bestelling is pas definitief als jouw werkgever de bestelling heeft goedgekeurd. Daarna neemt NFP Fietslease contact met jou op over de afleverdatum van jouw leasefiets. Deze fiets wordt geleverd op het adres dat jij bij NFP Fietslease hebt aangegeven.

 

 

 

Hoe werkt het bestellen van een fiets via de rijwielhandelaar?

Voor het bestellen van een fiets via de rijwielhandelaar wordt er gebruik gemaakt van een fietskaart. Je kunt de fietskaart downloaden als je inlogt op jouw NFP Fietslease account.

Fietskaart uitprinten en gegevens van gekozen fiets in NFP Fietslease invullen

Je kunt de fietskaart downloaden en met de uitgeprinte fietskaart ga je naar een aangesloten rijwielhandelaar. Je zoekt een fiets uit en noteert alle gegevens op de meegenomen fietskaart. Noteer geen actieprijzen of andere aanbiedingen van de uitgezochte fiets en exclusief de prijs van eventuele accessoires. Het is belangrijk dat je de consumentenadviesprijs van de fiets noteert.

Heb je dit gedaan? Dan is het tijd om alle gegevens van de fietskaart over te nemen in NFP Fietslease voor het bestellen van de fiets. Hoe de fiets bestelt lees je hieronder. 

Bestel jouw leasefiets

 1. Log in op NFP Fietslease. 
 2. Je ziet de Welkomstpagina. Je ziet het kopje rijwielhandelaar
 3. Klik op de groene button bestellen via rijwielhandelaar. > ga verder naar bestellen
 4. In dit scherm neem je de gegevens van de ingevulde fietskaart over om jouw fiets te bestellen. 
 5. Selecteer een leasetermijn
 6. Klik op de knop rijwielhandelaar selecteren en klik op de rijwielhandelaar waar jij de fiets hebt uitgekozen. 
 7. Voer de contactgegevens in en ga naar bestelling bevestigen
 8. Controleer je bestelling en geef digitaal akkoord op de leasevoorwaarden.

Als je de bestelling hebt geplaatst, ontvangt je werkgever het verzoek je bestelling goed te keuren. Daarna ontvangt de rijwielhandelaar van NFP Fietslease een mail met de vraag om de fiets aan je te leveren. Hij maakt een afspraak om de fiets op te komen halen. 

 

 

 

 

Wat moet ik doen wanneer ik mijn leasefiets van de rijwielhandelaar ontvang?

Controleer of de fiets in goede staat verkeert, zonder waarneembare gebreken. Zijn er waarneembare gebreken? Meld deze binnen 3 dagen per e-mail aan klantenservice@nfpfietslease.nl.

Is het mogelijk om accessoires mee te nemen in het leasecontract?

Het is alleen mogelijk om bij de bestelling een upgrade van de accu toe te voegen (als dit mogelijk is binnen het leasetarief). Andere accessoires kunnen niet via het leasecontract meegenomen worden. Deze kan je zelf aanschaffen via de rijwielhandelaar.

Is het toegestaan om zelf accessoires te monteren op de leasefiets?

De aangekochte accessoires mogen alleen door de rijwielhandelaar die de leasefiets heeft geleverd op de fiets worden gemonteerd. De accessoires moeten gemonteerd en verwijderd kunnen worden zonder dat er schade aan de fiets ontstaat.

Ik wil het afleveradres wijzigen, kan dat?

Het is helaas niet mogelijk om het afleveradres achteraf aan te passen bij de bestelling in NFP Fietslease. Neem contact op met de leverende rijwielhandelaar om de mogelijkheden voor een andere afleverlocatie te bespreken.

Kan ik ook een tweedehandsfiets leasen?

Het is niet mogelijk om een tweedehands of gebruikte fiets te leasen.

Kan ik later nog een andere accu toevoegen?

Het is niet mogelijk om achteraf nog een andere accu toe te voegen aan het leasecontract. Laat je daarom vooraf goed informeren over de accu die standaard wordt meegeleverd. Wil je een andere accu bij de fiets dan kun je deze tijdens de aanvraag van je fiets mee bestellen.

Kan ik alle merken en types leasen?

Via de webshop en de aangesloten rijwielhandelaren is er een groot assortiment fietsen beschikbaar voor lease. Niet alle merken en typen worden via NFP Fietslease aangeboden. Welke merken en typen er mogelijk zijn vind je op de fietskaart in het fietsleaseportaal en in de webshop.

Waarom kan ik niet alle merken en typen leasen?

Voor sommige merken en typen gelden aanvullende verzekeringsvoorwaarden of gelden specifieke eisen op het gebied van onderhoud. Daarom zijn er een aantal merken en typen niet beschikbaar voor lease via de rijwielhandelaar of helemaal uitgesloten voor lease.

Hoe annuleer ik mijn bestelling van de leasefiets?

Om je bestelling te annuleren stuur je een e-mail naar helpdesk@nfp.nl. Vermeld hierin de volgende gegevens:

 • Naam
 • Naam van de organisatie
 • Contractnummer van het leasecontract
 • Reden van annulering

Is de fiets geleverd dan is annuleren niet meer mogelijk omdat het leasecontract al van start is. Wil je het leasecontact beëindigen? Controleer dan eerst de voorwaarden die van toepassing zijn.

Hoe werkt de 7% bijtelling?

Gebruik je de fiets privé of voor woon- werkverkeer dan wordt er bijtelling gerekend. De fiscale bijtelling is 7% over de consumentenadviesprijs per jaar.

Accessoires op de fiets die deel uitmaken van de consumentenadviesprijs vallen onder de 7% bijtelling. De fietsverzekering, reparatiekosten en andere losse zaken hebben geen invloed op de bijtelling.

Kan ik een eigen bijdrage doen?

Of je naast het vastgestelde maximum leasebedrag nog een eigen bijdrage mag doen hangt af van je werkgever. Je werkgever stelt deze voorwaarden op.

NFP FIETSLEASE SWIRLBIKER BLACK RGB